Skip to main content

nit

Jan Rotmans (Rotterdam, 29 maart 1961) is hoogleraar aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Hij publiceerde meer dan 200 maal (waarvan 20 boeken) over klimaatverandering, klimaatmodellen en duurzame veranderingen. Hij is oprichter van ICIS, Drift, Urgenda (met Marjan Minnesma) en Nederland Kantelt. Na zijn studie toegepaste wiskunde aan de TU Delft, startte hij in 1986 bij het RIVM zijn promotieonderzoek, en promoveerde in 1990 op het IMAGE model van klimaatverandering. Van 1995 tot 1997 werkte hij bij de Verenigde Naties in New York. In 1997 werd Rotmans de jongste hoogleraar van Nederland, aan de Universiteit van Maastricht. In 1998 richtte hij ICIS op, het International Centre for Integrated assessment and Sustainable development (ook wel International Centre for Integrative Studies genoemd). Sinds 2004 is hij hoogleraar 'transitiekunde' aan de Erasmus Universiteit. In datzelfde jaar richtte hij DRIFT op, het Dutch Research Institute For Transitions. In 2007 richtte hij Stichting Urgenda op, een beweging voor innovatie en duurzaamheid. Gebruik deze super korte domein voor en mooi nederlands project, bijvoorbeeld nederland in transitie, zoals de subtitel van het boek 'In het oog van de orkaan' van Jan Rotmans ooit luide. In dit boek verhaalt Jan Rotmans over de uiteenlopende transitieprocessen die zich in Nederland afspelen; van de zorg tot de bouw en van energie tot voedsel, van Rotterdam tot Limburg en van Friesland tot Zeeland.

Bestel hier de boeken van Jan Rotmans

Ik heb op in samenwerking met de provincie Overijssel Jan Rotmans verhaal meerdere malen verspreid.


Wil je ook een idee, programma of initiatief starten op deze domein of wilt u deze domein overnemen. Dan kunt u contact met mij opnemen.

keywords

nit, nederland, in, transitie, transities, Rotmans, nationaal, nit.nl, domein te koop.

About Ivo Boerdam

Hi. I am Ivo Boerdam a creative social entrepreneur from the Netherlands, working on Global Goals (UN) through communication, projects, companies and governments.
ivoboerdam.nl

http://nit.nl/new-creative-ideas/

Some of my clients

Since 2001 I worked for a lot of different clients, from small medium enterprises to the European Commission.

Special interest

Social enterprise, Sustainable Development Goals, New Democracy, Renewable Energy, Blockchain, Climate action, Waste and Resilient cities.

I always like coffee.

Let’s meet soon and send a Whats App.

Close Menu

Ivo Boerdam

Oude Deventerstraatweg 64
8017BD Zwolle Nederland
KVK Zwolle 75952629
hello@ivoboerdam.nl
Whatsapp
T: +31(0)6 55 39 53 37
E: hello@ivoboerdam.nl